Praktické pojištění domácnosti

Domácnost, to je movitý majetek, který každý občan střádá poměrně dlouhou dobu, v mnoha případech celý život. Proč tedy riskovat jeho znehodnocení, když je na trhu pojištění domácnosti? Služba mající spoustu podob, jež vás ochrání v nepříjemných situacích. A vězte, že ty mohou nastat skutečně kdykoliv.

S pomocí tohoto speciálního pojištění budete kryti při nejrůznějších živelných pohromách nebo při vandalismu a krádežích. To je základní nabídka, jíž lze dostatečně rozšířit na to, abyste se mohli cítit opravdu bezpečně.

Rozsah pojištění domácnosti

Základem všeho je určitě váš vlastní byt či dům. Pojištění se často vztahuje i na další příslušenství náležící k hlavní nemovitosti, jako jsou balkony, kůlny, terasy či jiné přístavby. Výjimkou nejsou ani nebytové prostory, popřípadě ty společné, pakliže jde o bytový komplex.

Vlastníte-li oplocenou zahradu, může pojištění domácnosti pokrývat celou její plochu.

Co je předmětem pojištění?

Všechny movité a osobní věci. Týká se to i předmětů, které nejsou ve vašem primárním vlastnictví, vy je však oprávněně užíváte. Vedle odnímatelného nábytku je to také příslušenství pevně spjato s nemovitostí. Pod ním si lze představit kupříkladu spotřebiče, obklady a jiné stavební části.

Výhody pojištění domácnosti

Dojde-li ke ztrátě či znehodnocení dané věci, jíž pokrývá vaše pojištění domácnosti, máte nárok na finanční náhradu. Ta vychází z cen zboží v konkrétní okamžik. V katastrofických scénářích dochází i k poskytnutí náhradního bydlení.

Pojištění se vztahuje na všechny členy domácnosti, jež mohou volit z široké škály dalšího připojištění, a to zcela individuálně.

Výjimkou není ani profesionální a speciální asistenční služba, která se hodí právě v okamžiku, kdy došlo k danému poškození, ať už vlivem přírodních živlů nebo cizí osoby.

Obrázek převzat z webu www.freedigitalphotos.net (autor: Stuart Miles).


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Write a Reply or Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.